¿Com trenca el pont tèrmic una finestra d'alumini ?
Per evitar aquesta fuga de calories o frigories en instal · lacions amb finestres d'alumini es van dissenyar
els anomenats perfils amb trencament de pont tèrmic . El disseny d'aquests perfils , evita que la cara interior i exterior tingui contacte entre si , intercalant un mal conductor , de manera que es redueix molt la transmissió tèrmica i acústica . Per al cas de finestres d'alumini sol utilitzar un perfil separador de poliamida 6.6 reforçat amb un 25 % de fibra de vidre que s'emboteix i uneix les dues cares del perfil
d'alumini que conforma la finestra .
La poliamida és un material amb un baix coeficient de transmissió tèrmica , alhora que presenta unes condicions mecàniques excepcionals :
• Excel · lent resistència química i mecànica .
• Coeficient de dilatació similar al de l' alumini.
• Elevada resistència a la calor ( des de -40 º C fins +220 º C ) .
• Baix coeficient de transmissió tèrmica ( proper a 0,23 W / km ) .
Propietats indispensables ja que l'acoblament de les barres de poliamida s'efectua abans dels processos d'anoditzat i lacat de perfils , en els quals se suporten temperatures de fins a 200 º C durant 20-25 minuts .

Els perfils d'alumini estan especialment dissenyats per rebre les varetes de poliamida , que enfilen al seu interior quedant travades com a efecte d'un procés de mecanitzat previ del perfil denominat grafilat . El grafilat consisteix a realitzar al llarg del perfil d'alumini una sèrie de ranures en l'allotjament que permet l' acoblament del perfil d'alumini amb la vareta de poliamida i la seva retenció dins d'aquest .

El procés final per al segell estanc de perfils es realitza en una màquina ensambladora de rodets que progressivament van tancant les caves del perfil d'alumini sobre la vareta de poliamida garantint la resistència del conjunt i mantenint el seu moment d'inèrcia com si es tractés d'un perfil únic .